Kaip iškepti jautienos nugarinę?

18 / 05 / 2020

Ingredientai:

Gaminimo eiga:

Chimichurri padažui susmulkinti česnakus (nuluptus), raudonuosius pipirus (be sėklų), petražoles ir sumaišyti su raudonėliais, raudonojo vyno actu, alyvuogių aliejumi bei vandeniu.
Paruoštą padažą geriausia yra palikti kelias valandas arba net per naktį šaldytuve.
Maždaug 1 val. 30 min. prieš kepimą paruošti grilį, kad jis gerai įkaistų.
Jautienos nugarinę gerai įtrinti pipirais bei pasirinktais prieskoniais ir palikti 30 min. pasimarinuoti. Druską dedame prieš pat kepimą.
Išsimarinavusią nugarinę kepti vartant apie 10-20 min., kol mėsa gerai iškepa.
Iškepusią jautieną supjaustyti riekelėmis, ant viršaus uždėti pasiruošto padažo ir patiekti su mėgstamu garnyru.