Kaip iškepti jautienos burgerius?

18 / 05 / 2020

Gero mėsainio paslaptys

  • Rinkitės kokybiškas bandeles.
  • Nepamirškite, kad kepant maltą mėsą ji susitraukia iš pločio ir paauga į aukštį. Todėl iš žalios mėsos formuokite didesnį plokščią “blyną” – bent keliais cm platesnį nei bandelės. Tuomet iškepusi mėsa bus bandelės dydžio. Prieš kepant mėsą palaikykite ją kambario temperatūroje, kad nebūtų tik iš šaldytuvo. Taip pat – neperkepkite, kitaip mėsa bus ne minkšta ir sultinga, o kieta.
  • Nepersistenkite su padažais, kad jie neužgožtų kitų skonių. Didesnį padažo kiekį tepkite ant apatinės bandelės, tuomet valgant jis nevarvės ir bus žymiai patogiau.
  • Mėsainio konstravimo taisyklės: apatinė bandelė, padažas, mėsa, sūris (ant šiltos mėsos, kad išsilydytų), daržovės, viršutinė bandelė (su minimaliai užteptu padažu).

4 porcijoms reikės:

  • 800 g. maltos jautienos
  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. garstyčių | Geriausia – dižono
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • Druskos, pipirų
  • 4 mėsainių bandelių | Naudojau “Vilniaus duonos” brioche bandeles
  • 4 riekelių sūrio
  • 1 pomidoro
  • 1 raudonojo svogūno
  • 4 salotų lapų
  • 4 a.š. česnakinio padažo
  • 4 a.š. pomidorų padažo

Gaminame:

  1. Paruošiame mėsą – dubenyje sumaišome maltą mėsą, smulkintą svogūną ir česnaką, kiaušinį, garstyčias, padažą, druską ir pipirus.
  2. Įkaitiname grilių ar keptuvę, suformuojame mėsos “blynus” ir iškepame. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo kaitros, “blynų” dydžio, mėgstamo iškepimo lygio.
  3. Kol mėsa kepa – susipjaustome priedus, pasiruošiame padažus.
  4. Kai mėsa iškepa, perkeliame į lėkštę ir leidžiame pailsėti apie penkias minutes.
  5. Tuo metu kelias minutes griliuje ae keptuvėje pašildome bandeles.
  6. Ant apatinės bandelės tepame česnakinio padažo. ant viršutinės – pomidorų padažo.
  7. Konstruojame mėsainį: apatinė bandelė, mėsa, sūris, traški šoninė, pomidoras, svogūnas, salota, viršutinė bandelė.